Over mijMijn naam Is Rian Drok- Wildenbeest, geboren in de omgeving van Aalten, na wat omzwervingen zijn we weer terug in de Achterhoek en wel in Vorden. Het  is hier fijn wonen,dicht bij het dorp en de landgoederen.

                                                                                                                        

 

Ik ben vrijgevestigd docent tekenen en schilderen. Na mijn middelbare school peroiode heb ik de N-twintig opleiding gedaan. In 1998 tot 2002 heb ik de opleiding tot Tekentherapeut gevolgd bij Instituut Klank en Vorm te Zutphen.  Inmiddels voel ik me meer en meer aangetrokken tot de" Kunst." Ook heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd bij gerenommeerde kunstenaars. Hierdoor krijg je ook meer bagage  om zelf weer uit te delen aan cursisten. De opleiding tot tekentherapeut heeft mij veel gebracht, het was een persoonlijk groeiproces met veel ruimte voor creativiteit. Dit is ook wat ik nu te bieden heb. Ik begeleid mensen op een speelse, ontspannen manier en laat je  ervaren hoe leuk het is te spelen met kleur en vorm.We werken intuitief, abstract en naar de waarneming. Het is heel afwisselend  je kunt telkens weer nieuwe ervaringen op te doen.

 

Behalve tekenen en schilderen ben ik besmet met het paarden virussmiley en zodoende hebben we ook (Shetlandse) pony's. Hier rijdt ik zelf mee voor de wagen, maar ook kunnen kinderen of volwassen mensen komen om te poetsen,het is fijn om contact te maken met dieren, dieren zijn eerlijk hebben geen oordeel.

  De omgeving is heel geschikt om buiten ritten te maken. Dus alleen voor een buitenrit met de koets kun je ook komen.

 

Mijn werk bestaat uit lesgeven aan kleine groepen mensen, die willen leren tekenen, schilderen. Ik bied een veilige omgeving. Je  krijgt persoonlijk begeleiding. Doordat de groepjes klein zijn is de sfeer persoonlijk  en krijg je veel aandacht. Ik probeer om je enthousiast te krijgen, of te wel je eigen bron leren vinden wanneer je bij me tekent of schildert. Het intuïtieve tekenen en schilderen, wat ik als tekentherapeut geleerd heb, vormt de basis van mijn lessen. Tekenen naar de waarneming kan ook.De natuur is een belangrijke inspiratiebron, evenals de Kunstgeschiedenis waar ik uit put. Enkele grote kunstenaars hebben  invloed  op de onderwerpen die aan bod komen. De bagage van tekentherapeut en het blijven volgen van cusussen, bijscholing en workshops bij andere kunstenaars maken mij een veelzijdig mens, al zeg ikhet zelf. :)