Reacties van cursistenEnkele recties van cursisten:

Marijke :Er moet wel iets heel dringends zijn wil ik mijn wekelijkse teken-, schilderles afzeggen.  Ik houd van het werken met kleuren in de gevarieerde opdrachten en met de veel verschillende materialen. Ik heb geleerd dat het minder gaat om grootse prestaties maar meer om  het plezier in schilderen en tekenen . Rian Drok begeleidt me daarin met respect voor wie ik ben en wat bij me past.

Lies: Ik vind het gezellig en spannend wat ze weer bedenkt.🌺De energie die je er insteekt is heel ontspannen .De schilderijen zijn de ene keer mooier dan de andere keer, maar dat is maar net waar je iets mee hebt.Elke keer een andere schilder , ook bijv. van Gogh en Keith Haring en anderen of iets heel vrijblijvend.De kleuren zijn ook verschillend, de ene week is het licht en vrolijk en andere keer iets donkerder.Het is ook een klein groepje, 6 mensen, dat vind ik ook fijn. Rian kan iedereen helpen als dat nodig is.Ik heb herseninfarct (CVA)  .Heerlijk , je krijgt koffie en later nog een met een koekje. Dat is voor de energie.Het is reuze gezellig en je leert er veel van, het is fijn dat Rian dat ook  vindt.

Tineke: Al vier jaar ben ik hier en nooit is een les hetzelfde Hoe doet ze dat toch?

Thérèse: De schilderlessen van Rian in een fijne ambiance in kleine groep met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, ervaar ik als héél prettig, leerzaam, inspirerend en stimulerend!" Elke week weer een verrassing wat we gaan doen en welke materialen we gaan gebruiken. Het buiten schilderen in de tuin is ook een feest.

Ik heb vooral geleerd om mijn grenzen te verleggen door gebruik te maken van nieuwe technieken en materialen. 

 Annemieke: De tekenlessen van Rian Drok vind ik erg fijn, heb mezelf nooit als creatief beschouwd en vind het mooi te zien dat er tijdens de lessen iets aangeboord wordt waardoor er toch zonder krampachtig te worden, ideeën ontspruiten en er als vanzelf iets gaat ontstaan. Op een prettige manier er wordt door zowel Rian als door de medecursisten naar gekeken en positieve kritiek geleverd. De ontspannen sfeer en het stimuleren van je ideeën ook al gaat het wel eens een hele andere kant op dan er bedoeld wordt geeft een gevoel van vrijheid omdat dit als je eigen creatieve proces wordt beschouwd.
Heb nu 10 lessen gevolgd en hoop er nog vele te volgen.
Kijk iedere keer naar de volgende les uit en ben dan benieuwd wat het onderwerp en materiaal zal zijn wat we dan gaan gebruiken.

Anneke :  Meerdere keren heb ik een workshop bij Rian gevolgd.

Wat waren dat gezellige en leerzame dagen.

Hundertwasser, van Gogh en Mandela’s maken,waren heel verschillende workshops, die uitstekend waren voor bereid

De Vincent van Gogh workshop was voor mij een bijzonder familie-uitje.

Met een kunst geïnteresseerde dochter, schoonzoon en kleindochter (11 jaar!) zijn we met z’n vieren aan het stoeien geweest in de stijl van Vincent.

Alle vier hadden we een compleet ander resultaat. En wat zijn ze mooi geworden. Nooit gedacht dat we dat in ons hadden.

Alleen al het bezig zijn met al die verschillende kleuren verf was een feestje op zich.

En volop persoonlijke adviezen om een optimaal resultaat te krijgen.

Tussen de bedrijven door genoten we ook nog van de gastvrijheid van Rian.

Koffie met en een goed verzorgde, lekkere lunch wisselden onze schilder activiteiten af.

We hebben alle vier genoten van deze dag.

Kortom: een echte aanrader.

Anneke