Keltisch tekenenHet is een heel leuke cursus, je leert te vlechten en knopen op papier. Je wordt a.h.w. bij de hand genomen.

De waarde van knopen en vlechten is het structureren en verzamelen van levenskracht.. Het vlechten helpt ook om steviger te worden, zo als het op papier gaat, zo gaat het ook in je persoonlijk leven het samen trekken van lijnen is het bundelen van energie. Op papier kun je al oefenen voor de dagelijkse kwaliteiten.
Als we beginnen te ontspannen worden onze knopen die we als ‘proppen’ in keel, buik en hoofd ervaren ook iets losser, zijn daardoor makkelijker te ontwarren.
De manier van knopen tekenen is het probleem ‘knoop’ oplossen. Duidelijkheid krijgen, orde scheppen in de chaos, de situatie analyseren en doorzetten. Dat is in het kort de therapeutische waarde van het Keltisch knopen.
Maar, Keltisch knopen is ook geschikt voor mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in het therapeutische effect. Want je leert, zelf knopen te ontwerpen op papier zoals een vrije knoop, de harte knoop en nog veel meer. Daarbij leer je mooi te kleuren.
Bij elke knoop beginnen we met een vast patroon, maar door je eigen inbreng wordt het toch een persoonlijk werkstuk.
 Op aanvraag. Kleuren is een heel rustgevende bezigheid.